Det goda livet – med specialkost

Den 28 september 2019 klockan 10.00 – 16.00 slår vi upp portarna för en mässa full av inspiration och spännande produkter. Även i år håller vi till på Slagthuset i Malmö.
Celiakiföreningen i Skåne län anordnar för sjätte året en mässa för personer som inte tål gluten, laktos, mjölk eller soja (GLMS).

Slagthuset ligger på promenadavstånd ifrån centralstationen i Malmö vilket gör det lätt att ta sig till mässan. För mer information om mässan och annat bra att veta, kika gärna igenom vår sida ”FAQ Besökare”. Är du utställare kika gärna in följande sida: ”För Utställare”.

Föreläsningar under mässan
14.00
 Vissa gener behövs för att kunna utveckla celiaki, men det räcker inte för att förklara hela bakgrunden till sjukdomen. Föreläsningen presenterar kunskapsläget som det ser ut idag, både om kända riskfaktorer och hypoteser med utgångspunkt i små barns mat.
Glutenfri kost är behandlingen vid celiaki, men vad är det i praktiken? Kan man äta produkter med ”spår av gluten”, och hur var det nu med julmust och sojasås? Med utgångspunkt i forskning undersöks vad en glutenfri kost innebär.
Elin Malmberg Hård är leg. dietist specialiserad i barnmedicin, och jobbar inom barnsjukvården på SUS i Malmö där hon dagligen träffar barn och ungdomar med celiaki. Hon är också doktorand och forskar på kosten hos små barn och dess inverkan på risken för att utveckla celiaki.

Entré
40kr
20kr för medlemmar i Svenska Celiakiförbundet (SCF) & Dansk Cøliaki Forening vid uppvisande av medlemskort.
Barn under 12 år går in gratis

Vi finns även på facebook: facebook.com/detgodalivet och instagram: instagram.com/detgodalivet_malmo
Hjälp gärna dina nära och kära att hitta till mässan genom att sprida evenemanget på Facebook.