Det goda livet - med specialkost
Utställare 2025
Vi är stolta över att presentera 2025 års utställare! Sidan uppdateras löpande.
FRIA
”Det goda glutenfria livet”
Goda bageriprodukter för alla, bakat med högsta kvalitet för bästa smak! Fria Bröd är ett familjeägt glutenfritt bageri som utvecklar och tillverkar gluten- laktos och mjölkproteinfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag Nordens ledande varumärke inom glutenfritt. Sortimentet omfattar allt från matbröd till baguetter, fika och färdiglagat. Fria arbetar ständigt med produktutveckling och ligger alltid i framkant när det gäller smak och kvalitet.
HUVUDSPONSOR
LINDROOS
Ingredienser och mixer för att lyckas med din glutenfria bakning.
Läs mer på lindrooshalsa.se
Webshop: shop.lindrooshalsa.se
Gott Utan Gluten
Den lilla webbshoppen med det stora utbudet. Titta ofta in i vår webbshop så ni inte missar alla nyheter.
Schär
Det bästa sättet att få alla att känna sig som hemma är att laga en måltid som alla kan njuta av. Därför använder vi på Schär bara de bästa spannmålen och sädesslagen för att anpassa till allas unika smaker och behov. För oss är det inte bara viktigt att skapa glutenfria produkter utan också att göra dem med det bästa vi har.
MixWell
Mixwell är familjeföretaget som tillverkar glutenfria mjöl och bakmixer. Vi har mixer för våfflor, fullkornsbröd, muffins samt olika basmjöler.
Trendigt Gott
Godis för alla – det ska vara lätt att hitta rätt! Den lilla Butiken på Österlen och webben där du hittar det stora sortimentet av glutenfri, vegansk och/eller sockerfri konfektyr.
Gemmaslyxigachoklad
Gemmaslyxigachoklad säljer handgjorda chokladkakor, praliner och karameller veganska och glutenfria till förmån för välgörenhet.
Facebook Gemmaslyxigahchoklad
Instagram Gemmaslyxigahchoklad
Celiakiföreningen i Skåne län
Vi är en del av Svenska Celiakiförbundet och arbetar med att representera dig med celiaki och/eller laktosintolerans i Skåne län. Föreningen arrangerar bland annat specialkostmässan i Malmö.
Som medlem hos oss är det lättare att leva med sin diagnos. Genom att delta på våra aktiviteter och föreläsningar får du del av andra medlemmars erfarenheter som kan höja din livskvalité.
Svenska Celiakiförbundet
Svenska Celiakiförbundet är en ideell intresseorganisation som företräder personer som har celiaki och-/eller laktosintolerans. Förbundet består av omkring 18 000 medlemmar i celiakiföreningar över hela landet.
Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.
Under vårt tak - Paleoskafferiet
Jenny och Magnus Andersson vände en sjukdomsproblematik till ett symptomfritt liv, med hälsa och välbefinnande i fokus, genom en kostförändring.
Nu driver de en av Sveriges största hemsida om Paleo där ren och naturlig mat är grunden. Alla recept är naturligt glutenfria och helt utan mejerier (laktos) och vitt socker.
Med sitt företag Under vårt tak har de, sedan starten 2013, hjälpt 1000-tals personer till en bättre hälsa och arbetar nu dagligen med Paleokosten.
De erbjuder kurser över nätet med målet ”Bästa möjliga hälsa på 30 dagar” samt har hela 4 publicerade kokböcker där alla recept självklart är 100% naturligt glutenfria!
Läs mer på www.undervarttak.se/
Instagram @undervarttak
Facebook @undervarttak
INSPIRATIONSHÖRNAN
Jennie Kåreblom
Att stå i mitt kök och ta fram hälsosamma recept är något jag älskar. Efter sju mycket framgångsrika kokböcker så har jag gjort en bok med bara glutenfria recept. Jag tänkte som Pippi: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert!” – Jennie Kåreblom
Läs mer på vvmattraning.se
Instagram @vvmattraning
Facebook @vvmattraning
INSPIRATIONSHÖRNAN
Karina Baagø
Karina Baagø är författare till 4 danska glutenfria kokböcker. I Danmark är hon mest känd för att ha utvecklat Strukturmetoden® – en metod för glutenfritt bröd som är lätt, luftigt och smakrikt varje gång.
Sedan 2016 har Karina arbetat professionellt med glutenfria bakkurser, receptböcker och kommunikation om den goda glutenfria vardagen. Karina har en examen i näringslära och hälsa och är mamma till ett barn med glutenintolerans.
Läs mer på www.karinabaagoe.dk
Instagram @karina_baagoe
Facebook @karinabaagoe
INSPIRATIONSHÖRNAN
Margareta Elding-Pontén
Margareta Elding-Pontén är doktor i kemi, specialist på patent- och vetenskapsinformation, skribent och författare.
Mitt intresse för celiaki och glutenfritt väcktes när jag för snart tjugo år sedan fick diagnosen celiaki (ibland kallat glutenintolerans, även om det ordet helst ska undvikas). Med min forskarbakgrund följer jag nu intresserat aktiviteterna inom området och arbetar för att sprida korrekt information om celiaki. Recept- och kunskapsboken Glutenfritt – gott och enkelt är ett led i informationsarbetet. Med den boken vill jag både inspirera till glutenfri bakning genom tips och recept och sprida kunskap om celiaki och glutenfritt genom väl genomarbetade kunskapskapitel. Min senaste bok Lotta och Tarm-Ludde är en faktabok om celiaki i sagoform för barnen. Även i den boken finns mer information och kunskap om celiaki för de vuxna att diskutera med barnen.
Läs mer på https://eldingponten.com/
Instagram @eldingponten
Facebook @eldingponten.glutenfritt
INSPIRATIONSHÖRNAN