fbpx

Jonny Hamnell – Nogluforme

Foto: Fredrik Rege

Jonny har levt med celiaki sedan sommaren 2003 och under alla dessa år arbetat som kock och kökschef

Mer än en gång har han svurit över torrt bröd, misslyckade bak och över ett utbud som han ansett saknar de riktigt bra produkterna. Bassortimentet är det inget fel på men kan vi inte bättre 2020?
Så våren 2020, under under pandemin och permittering på sitt arbete väcktes ett driv att skapa bröd och bakverk som han skulle vilja äta. Både hemma, hos vänner och på restaurang. Men utan färdiga mjölmixer och vetestärkelse, lätta att blanda och hantera.

Hösten 2020 insåg Jonny att han hade kommit ganska långt i sina försök, bröden smakade bättre, surdegen bubblade, det var saftigt, höll sig länge framme och degarna gick att både knåda och kavla. Vad gör man då tänkte han? Delar med sig, och där skapades bloggen Nogluforme.

Mässan 2022
Jonny Hamnell som driver bloggen Nogluforme kommer och berättar om sitt skapande och bakande. Små tips och trix och varför han väger allt i gram och inte med mått. Han delar sin bakgrund och resa från symptom till diagnos och sin erfarenhet som kock med celiaki, vad som driver honom i sitt bakande och hur han tänker när han skapar recept.
Vilken är hans största utmaningar och hur ofta bakar han egentligen?

Efter och under sitt föredrag så svarar han gärna på frågor och funderingar.

Tider: klockan 11.00 och 15.00.

Hemsida: nogluforme.com