fbpx

Praktisk information

Öppet
Lördag 28 september kl.10.00 – 16.00

Observera att ingången i år är vid Carlsgatan 12E. (mot järnvägen)

Entré
40kr
20kr för medlemmar i Svenska Celiakiförbundet (SCF) & Dansk Cøliaki Forening vid uppvisande av medlemskort.
Barn under 12 år går in gratis

Föreläsningar
12:00 Tips & Trix om glutenfri bakning. Anette Pärsson och Susanne Holmberg från Celiakiföreningen i Skåne Län delar med sig av sina bästa baktips och svarar på frågor.
Anette är en hejare på att baka allergivänligt då de har flera allergier i familjen! Hon vet hur man lyckas med småkakorna. Susanne och hennes glutenfria bakverk kanske några av er känner igen från hennes blogg susanneutangluten.se och hennes instagram susanneutangluten. Anette och Susanne har haft flera bakdagar för medlemmar i före detta Lundabygdens Celiakiförening med allt från brödbak, knäckebröd, kanelbullar, småkakor till tårtbottnar, dekorerade cupcakes och tårtor.  

14:00
 Vissa gener behövs för att kunna utveckla celiaki, men det räcker inte för att förklara hela bakgrunden till sjukdomen. Föreläsningen presenterar kunskapsläget som det ser ut idag, både om kända riskfaktorer och hypoteser med utgångspunkt i små barns mat.
Glutenfri kost är behandlingen vid celiaki, men vad är det i praktiken? Kan man äta produkter med ”spår av gluten”, och hur var det nu med julmust och sojasås? Med utgångspunkt i forskning undersöks vad en glutenfri kost innebär.
Elin Malmberg Hård är leg. dietist specialiserad i barnmedicin, och jobbar inom barnsjukvården på SUS i Malmö där hon dagligen träffar barn och ungdomar med celiaki. Hon är också doktorand och forskar på kosten hos små barn och dess inverkan på risken för att utveckla celiaki.

Dietist
Prata med en dietist och få goda råd kl. 11.15 och 13.00.

Lyckohjul
Visa upp kvittot från entrén och få en snurr på vårt lyckohjul.

Adress
Slagthuset
slagthusetmmx.se
Carlsgatan 12 E
21120 MALMÖ