Det goda livet - med specialkost

Föreläsningar

Klicka på bilden för att förstora

11.15
Svenska Celiakiförbundets arbete
Vad arbetar SCF med? Varför är det viktigt att vara medlem? Kort om Celiakifonden och Det Överkorsade Axet.
Magnus Filipsson, Generalsekreterare Svenska Celiakiförbundet

Påverkansarbete från Svenska Celiakiförbundet
Ombudsman och påverkansansvarig Linus Engqvist Richert berättar vilka frågor som är viktiga just nu, och hur förbundet arbetar med dem. Ska man exempelvis kunna få mat på recept i framtiden, och ska även de med celiaki få vara med i Sveriges försvar?
Linus Engqvist Richert, Ombudsman Svenska Celiakiförbundet

12.15
Vad gör den kommunala livsmedelskontrollen vid felservering?
Hör Maria Svensson från Malmö berätta om hur en utredning går till.
Maria Svensson, Enhetschef på avdelningen för livsmedelskontroll i Malmö

13.00
Linus och Smilla spelar in ett avsnitt av glutenpodden på mässan.
Celiakisten och kokboksförfattaren Smilla Luuk och Svenska Celiakiförbundets ombudsman och celiakiexpert Linus Engqvist Richert

14.15
Att arbeta för bättre glutenfri mat och bröd
Hon kommer att prata om hennes uppdrag; att arbeta för bättre glutenfri mat och bröd, och hur hon har gjort det till en framgångsrik verksamhet.
Karina Baagø, Författare till 4 danska glutenfria kokböcker

Klicka på bilden för att förstora

Föreläsning 11.15

Lyssna på Magnus och Linus från Svenska Celiakiförbundet. 

Klicka på bilden för att förstora

Föreläsning 12.15

Vad gör den kommunala livsmedelskontrollen vid felservering? Hör Maria Svensson från Malmö berätta om hur en utredning går till. 

Klicka på bilden för att förstora

Livesändning Glutenpodden 13.00

Linus och Smilla spelar in live från Speakers Corner 13.00-14.00.

Klicka på bilden för att förstora

Föreläsning 14.15

Karina Baagø är författare till 4 danska glutenfria kokböcker. I Danmark är hon mest känd för att ha utvecklat Strukturmetoden® – en metod för glutenfritt bröd som är lätt, luftigt och smakrikt varje gång.