Det goda livet - med specialkost
Inspirationshörnan
Besök vår inspirationshörna under mässdagen och prata med våra härliga författare och köp hem en bra bok eller två.
INSPIRATIONSHÖRNAN
Karina Baagø
Karina är en dansk författare till 4 glutenfria bakböcker. Hösten 2025 ger hon ut sin bästsäljande bok Knäck koden för glutenfritt bröd på svenska. Boken introducerar dig i Strukturmetoden® – en metod för glutenfritt bröd som blir lätt, fluffigt och smakrikt varje gång. I sina recept använder Karina bara naturligt glutenfria ingredienser och aldrig tillsatser.
Sedan 2016 har Karina arbetat professionellt med glutenfria bakkurser, receptböcker och kommunikation om den goda glutenfria vardagen. Karina har en examen i näringslära och hälsa och är mamma till ett barn med celiaki.
Läs mer på www.karinabaagoe.dk
Instagram @karina_baagoe
Facebook @karinabaagoe

Under vårt tak - Paleoskafferiet
Jenny och Magnus Andersson vände en sjukdomsproblematik till ett symptomfritt liv, med hälsa och välbefinnande i fokus, genom en kostförändring.
Nu driver de en av Sveriges största hemsida om Paleo där ren och naturlig mat är grunden. Alla recept är naturligt glutenfria och helt utan mejerier (laktos) och vitt socker.
Med sitt företag Under vårt tak har de, sedan starten 2013, hjälpt 1000-tals personer till en bättre hälsa och arbetar nu dagligen med Paleokosten.
De erbjuder kurser över nätet med målet ”Bästa möjliga hälsa på 30 dagar” samt har hela 4 publicerade kokböcker där alla recept självklart är 100% naturligt glutenfria!
Läs mer på www.undervarttak.se/
Instagram @undervarttak
Facebook @undervarttak

Margareta Elding-Pontén
Margareta Elding-Pontén är doktor i kemi, specialist på patent- och vetenskapsinformation, skribent och författare. Hon är även Celiakispecialist hos Fria och ni kan lyssna på henne i Speakers Corner under mässdagen.
Mitt intresse för celiaki och glutenfritt väcktes när jag för snart tjugo år sedan fick diagnosen celiaki (ibland kallat glutenintolerans, även om det ordet helst ska undvikas). Med min forskarbakgrund följer jag nu intresserat aktiviteterna inom området och arbetar för att sprida korrekt information om celiaki. Recept- och kunskapsboken Glutenfritt – gott och enkelt är ett led i informationsarbetet. Med den boken vill jag både inspirera till glutenfri bakning genom tips och recept och sprida kunskap om celiaki och glutenfritt genom väl genomarbetade kunskapskapitel. Min senaste bok Lotta och Tarm-Ludde är en faktabok om celiaki i sagoform för barnen. Även i den boken finns mer information och kunskap om celiaki för de vuxna att diskutera med barnen.
Läs mer på https://eldingponten.com/
Instagram @eldingponten
Facebook @eldingponten.glutenfritt

INSPIRATIONSHÖRNAN