Det goda livet - med specialkost

Speakers Corner

Besök vårt Speakers Corner under mässdagen och lyssna på våra underbara föreläsare. 

LIVEINSPELNING

Glutenpodden
Klicka på bilden för att förstora

Speakers Corner 11.00-12.00

Linus och Smilla spelar in Glutenpodden i Speakers Corner på Det goda livet-mässan 11.00-12.00!
Glutenpodden är en prisbelönad podd på uppdrag av Svenska Celiakiförbundet, förbundet som företräder dig med celiaki eller laktosintolerans.

Celiakisten och kokboksförfattaren Smilla Luuk, samt Svenska Celiakiförbundets Generalsekreterare, ombudsman och celiakiexpert Linus Engqvist Richert diskuterar allt som rör glutenfri kost och livet med celiaki.

Podden finns på iTunes, Spotify och Acast. Länk till senaste avsnittet hittar du i förbundets medlemsapp.

Läs mer på www.celiaki.se/glutenpodden/
Instagram @glutenpodden

Linus Engqvist Richert Tf. generalsekreterare Svenska Celiakiförbundet
Klicka på bilden för att förstora

Speakers corner 13.00-13.20

Linus Engqvist Richert, Tf. Generalsekreterare och Ombudsman på Svenska Celiakiförbundet föreläser på mässan. 

Kan man bli sjuk av en tallrik, och vad är egentligen spår av gluten?
Svenska Celiakiförbundets tf Generalsekreterare Linus Engqvist Richert berättar om det senaste vad gäller kontaktmaterial som kan innehålla gluten, alltså tallrikar, muggar, glas, matlådor m.m. En rapport ges också från arbetet inom FN med att ta fram internationella regler för vad som ska gälla för ”spår av”-märkning, så att konsumenter och tillverkare världen över känner sig trygga med märkningen.

Läs mer om Svenska Celiakiförbundet på celiaki.se

Klicka på bilden för att förstora

Speakers Corner 13.40-14.00

Margareta Elding-Pontén är doktor i kemi, specialist på patent- och vetenskapsinformation, skribent och författare. Hon är även Celiakispecialist hos Fria och ni kan lyssna på henne i Speakers Corner under mässdagen.

Tema: Glutenfri kost – vanliga frågor
Mitt intresse för celiaki och glutenfritt väcktes när jag för snart tjugo år sedan fick diagnosen celiaki (ibland kallat glutenintolerans, även om det ordet helst ska undvikas). Med min forskarbakgrund följer jag nu intresserat aktiviteterna inom området och arbetar för att sprida korrekt information om celiaki. Recept- och kunskapsboken Glutenfritt – gott och enkelt är ett led i informationsarbetet. Med den boken vill jag både inspirera till glutenfri bakning genom tips och recept och sprida kunskap om celiaki och glutenfritt genom väl genomarbetade kunskapskapitel. Min senaste bok Lotta och Tarm-Ludde är en faktabok om celiaki i sagoform för barnen. Även i den boken finns mer information och kunskap om celiaki för de vuxna att diskutera med barnen. 

Läs mer på https://eldingponten.com/
Instagram @eldingponten
Facebook @eldingponten.glutenfritt