Det goda livet - med specialkost
Utställare 2023
Vi är stolta över att presentera 2023 års utställare!
FRIA
Idag är vi Nordens ledande bageri inom frysta, glutenfria produkter. Vi erbjuder ett brett sortiment av glutenfria produkter – från bröd och fikabröd, till färdigmat. Du hittar våra produkter i den glutenfria frysen.
HUVUDSPONSOR
FOR REAL FOODS
Pizzorna bakas på lokalodlad vitkål och är fria från spannmål och gluten. De är low carb och fullproppade med näring! För bra för att vara sant? Nope, vi är FOR REAL!
MixWell
Mixwell är familjeföretaget som tillverkar glutenfria mjöl och bakmixer. Vi har mixer för våfflor, fullkornsbröd, muffins samt olika basmjöler.
Fibr
Mellanmål fri från gluten, mjölk, nötter, mandel, ägg, jordnötter och soja. Bakad på nordisk glutenfri havre. Direkt från vår egen fabrik i Hälsingland.
Martas- Gluten Free Makers
Martas produkter är bakade i Sverige och fria från gluten, animaliska produkter, raffinerat socker, vetestärkelse, tillsatser & konserveringsmedel. Varje produkt har skapats med mycket omtanke, lång receptutvecklingsperiod, många smaktester, med de absolut bästa råvarorna för att du ska få avnjuta en riktigt god glutenfri gourmetprodukt. Martas produkter gör dig, dina smaklökar & världen gott!
Lysings Glutenfria Bageri
Lysings Glutenfria Bageri har ett brett sortiment av produkter med unik kvalite. Vi säljer direkt till konsument via vår frysbil eller på Lysings Konditori i Ödeshög.
Coatis (Gottskär gourmet select)
Coaties bakas med energirik dadelpasta och glutenfri havre som mixas med palmfritt margarin och naturliga aromer och täcks över av kakaoglasyr. Coaties är 100 % veganska och helt fria från allergener och palmolja. Då de innehåller naturlig sötma från dadlar så finns det inget tillsatt socker.
Schär
Det bästa sättet att få alla att känna sig som hemma är att laga en måltid som alla kan njuta av. Därför använder vi på Schär bara de bästa spannmålen och sädesslagen för att anpassa till allas unika smaker och behov. För oss är det inte bara viktigt att skapa glutenfria produkter utan också att göra dem med det bästa vi har.
Crispino
För 20 år sedan började pizzabagaren Fikri servera glutenfri pizza i sin restaurang i Norrköping. Efter några år lärde han sig baka en glutenfri pizza som var lika tunn och stor som en vanlig pizza.
Hans och Gretas glutenfria bröd
Hans och Greta började i blygsam skala som ett litet café i S:t Annas skärgård. Men ryktet om det fantastiskt goda brödet i S:t Anna spred sig snabbt. Och idag, drygt 20 år senare, är Hans och Greta ett av Sveriges mest älskade glutenfria bagerier.
Gott Utan Gluten
Den lilla webshopen med det stora utbudet.
Nytt för i år:
Eftersom vi omöjligt kan ha hela sortimentet med oss på mässan erbjuder vi er möjligheten att förbeställa och hämta fraktfritt på mässan.
Läs mer om hur du beställer och hämtar på mässan: gottutangluten.nu/om-oss/kopvillkor
Bakstugan i Valinge
Bakstugan i Valinge startades av Gun och Jan-ove år 2000. Vi är ett familjeföretag som bakar enbart glutenfria produkter. Ni hittar oss på landet utanför Varberg i ett helt nybyggt bageri. Vi har ett brett sortiment och café där vi säljer allt från matbröd till fikabröd, allt är handgjort. Våra glutenfria pizzabottnar är mycket omtyckta.
Läs mer hos Bakstugan i Valinge
DUG
DUG är ett svenskt varumärke med rötterna i vetenskap och forskning av Professor Eva Tornberg vid Lunds universitet. Det är där vi tagit fram vår patenterade emulsionsteknologi och fortsätter att utveckla nya sätt att ta vara på potatisens krafter och skapa innovativa livsmedel. Våra växtbaserade drycker säljs just nu i butiker i Sverige, Storbritannien, Schweiz och på Irland.
LINDROOS
Nyhetssläpp till glutenfria mässan i Malmö! Lindroos lanserar 4 st glutenfria mjölmixer. Under mässan i Malmö samt på deras hemsida www.psyllium.se släpps dessa exklusivt den 15:e april. De har rabatterat hela sortimentet med ca 30% så passa på att fylla på skafferiet inför vårens och sommarens bakning. Även i deras webshop är det rabatterat denna dag.
Bengtsgårdens Glutenfria
Bengtsgårdens glutenfria vill ge personer med Celiaki i Sverige fler valmöjligheter. Vi erbjuder produkter som är framkallat av experter i Polen som säkerhetställer att hela sortimentet är fri från korskontaminering med livsmedelsallergener. Sortimentet består av mjukt bröd, fantastisk pasta, poröst mjöl, extremt goda kakor och flingor.
Root Pasta
Root Pasta är fritt från gluten och är en utmärkt ersättare till bland annat pasta och ris då den mättar på ett bra sätt och ger tuggmotstånd.
PreCiSe - Prevention Celiaki i Skåne
Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar reagerar på gluten, ett protein som finns i vete, råg och korn. Obehandlad celiaki kan hos barn ge undernäring och försenad utveckling. Det finns idag ingen bot, de som drabbas måste äta en glutenfri kost hela livet. Sjukdomen är till viss del ärftlig. Är man bärare av specifika riskgener är risken att insjukna ca 20 procent. Om man har en nära släktning (mamma, pappa eller syskon) med celiaki ökar risken för sjukdomen ytterligare. Barn som i screening visat sig ha de specifika riskgenerna kan gå med i PreCiSe (Prevention Celiaki i Skåne), en studie som ska utvärdera olika sätt att förhindra att barn insjuknar i celiaki.
Svenska Celiakiförbundet
Svenska Celiakiförbundet är en ideell intresseorganisation som företräder personer som har celiaki och-/eller laktosintolerans. Förbundet består av omkring 18 000 medlemmar i celiakiföreningar över hela landet.
Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.
Celiakiföreningen i Skåne län
Vi är en del av Svenska Celiakiförbundet och arbetar med att representera dig med celiaki och/eller laktosintolerans i Skåne län. Föreningen arrangerar bland annat specialkostmässan i Malmö.
Som medlem hos oss är det lättare att leva med sin diagnos. Genom att delta på våra aktiviteter och föreläsningar får du del av andra medlemmars erfarenheter som kan höja din livskvalité. Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.
Generalsekreterare - Magnus Filipsson Ombudsman - Linus Engqvist Richert
13:00
Generalsekreterare Magnus Filipsson presenterar Svenska Celiakiförbundet och dess arbete.
13:15
Ombudsman på Svenska Celiakiförbundet föreläser ”Äta säker mat utanför hemmet.”
Dietist - Emelie Andersson
Emelie Andersson har arbetat som legitimerad dietist sedan 2010, i både Skåne och Västra Götaland. Då celiaki finns i familjen har hon också god erfarenhet av att äta och laga glutenfritt.
Besök dietistens bord vid Svenska Celiakiförbundets monter och få goda råd.
UNGA ALLERGIKER
Unga Allergiker är en ideell organisation som samlar barn och unga mellan 6-29 år med astma, allergi och annan överkänslighet. Att vara medlem är gratis och våra medlemmar och lokalföreningar finns i hela landet. Tillsammans jobbar vi för att stärka varandra och visa att det är vi som sätter gränserna, inte allergin! Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.
Läs mer på ungaallergiker.se/.