Det goda livet - med specialkost

Utställare 2023

Vi är stolta över att presentera 2023 års utställare!

fria_logo_2015_PMS

FRIA

Idag är vi Nordens ledande bageri inom frysta, glutenfria produkter. Vi erbjuder ett brett sortiment av glutenfria produkter – från bröd och fikabröd, till färdigmat. Du hittar våra produkter i den glutenfria frysen.

HUVUDSPONSOR

FRF_R__POS_RGB

FOR REAL FOODS

Pizzorna bakas på lokalodlad vitkål och är fria från spannmål och gluten. De är low carb och fullproppade med näring! För bra för att vara sant? Nope, vi är FOR REAL!

Mixwell_Logo

MixWell

Mixwell är familjeföretaget som tillverkar glutenfria mjöl och bakmixer. Vi har mixer för våfflor, fullkornsbröd, muffins samt olika basmjöler.

Fibr_logo

Fibr

Mellanmål fri från gluten, mjölk, nötter, mandel, ägg, jordnötter och soja. Bakad på nordisk glutenfri havre. Direkt från vår egen fabrik i Hälsingland.

martas

Martas- Gluten Free Makers

Martas produkter är bakade i Sverige och fria från gluten, animaliska produkter, raffinerat socker, vetestärkelse, tillsatser & konserveringsmedel. Varje produkt har skapats med mycket omtanke, lång receptutvecklingsperiod, många smaktester, med de absolut bästa råvarorna för att du ska få avnjuta en riktigt god glutenfri gourmetprodukt. Martas produkter gör dig, dina smaklökar & världen gott!

Lysings

Lysings Glutenfria Bageri

Lysings Glutenfria Bageri har ett brett sortiment av produkter med unik kvalite. Vi säljer direkt till konsument via vår frysbil eller på Lysings Konditori i Ödeshög. 

STAOHLBERG

Coatis (Gottskär gourmet select)

Coaties bakas med energirik dadelpasta och glutenfri havre som mixas med palmfritt margarin och naturliga aromer och täcks över av kakaoglasyr. Coaties är 100 % veganska och helt fria från allergener och palmolja. Då de innehåller naturlig sötma från dadlar så finns det inget tillsatt socker.

schär_logo

Schär

Det bästa sättet att få alla att känna sig som hemma är att laga en måltid som alla kan njuta av. Därför använder vi på Schär bara de bästa spannmålen och sädesslagen för att anpassa till allas unika smaker och behov. För oss är det inte bara viktigt att skapa glutenfria produkter utan också att göra dem med det bästa vi har.

Crispino-300x300

Crispino

För 20 år sedan började pizzabagaren Fikri servera glutenfri pizza i sin restaurang i Norrköping. Efter några år lärde han sig baka en glutenfri pizza som var lika tunn och stor som en vanlig pizza.

Läs mer hos  www.crispino.se 

Hans_Greta_Logo

Hans och Gretas glutenfria bröd

Hans och Greta började i blygsam skala som ett litet café i S:t Annas skärgård. Men ryktet om det fantastiskt goda brödet i S:t Anna spred sig snabbt. Och idag, drygt 20 år senare, är Hans och Greta ett av Sveriges mest älskade glutenfria bagerier.

gottutangluten

Gott Utan Gluten

Den lilla webshopen med det stora utbudet.

Nytt för i år:
Eftersom vi omöjligt kan ha hela sortimentet med oss på mässan erbjuder vi er möjligheten att förbeställa och hämta fraktfritt på mässan.

Läs mer om hur du beställer och  hämtar på mässan: gottutangluten.nu/om-oss/kopvillkor

Bakstuga_i_valinge-300x183

Bakstugan i Valinge

Bakstugan i Valinge startades av Gun och Jan-ove år 2000. Vi är ett familjeföretag som bakar enbart glutenfria produkter. Ni hittar oss på landet utanför Varberg i ett helt nybyggt bageri. Vi har ett brett sortiment och café där vi säljer allt från matbröd till fikabröd, allt är handgjort. Våra glutenfria pizzabottnar är mycket omtyckta.

Läs mer hos Bakstugan i Valinge

DUG

DUG

DUG är ett svenskt varumärke med rötterna i vetenskap och forskning av Professor Eva Tornberg vid Lunds universitet. Det är där vi tagit fram vår patenterade emulsionsteknologi och fortsätter att utveckla nya sätt att ta vara på potatisens krafter och skapa innovativa livsmedel. Våra växtbaserade drycker säljs just nu i butiker i Sverige, Storbritannien, Schweiz och på Irland.

logo_Lindroos

LINDROOS

Nyhetssläpp till glutenfria mässan i Malmö! Lindroos lanserar 4 st glutenfria mjölmixer. Under mässan i Malmö samt på deras hemsida www.psyllium.se släpps dessa exklusivt den 15:e april. De har rabatterat hela sortimentet med ca 30% så passa på att fylla på skafferiet inför vårens och sommarens bakning. Även i deras webshop är det rabatterat denna dag.

Bengtsgårdens Glutenfria

Bengtsgårdens Glutenfria

Bengtsgårdens glutenfria vill ge personer med Celiaki i Sverige fler valmöjligheter. Vi erbjuder produkter som är framkallat av experter i Polen som säkerhetställer att hela sortimentet är fri från korskontaminering med livsmedelsallergener. Sortimentet består av mjukt bröd, fantastisk pasta, poröst mjöl, extremt goda kakor och flingor.

 

Root-pasta-logo-2000x2000-1

Root Pasta

Root Pasta är fritt från gluten och är en utmärkt ersättare till bland annat pasta och ris då den mättar på ett bra sätt och ger tuggmotstånd.

precise_logo_bla

PreCiSe - Prevention Celiaki i Skåne

Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar reagerar på gluten, ett protein som finns i vete, råg och korn. Obehandlad celiaki kan hos barn ge undernäring och försenad utveckling. Det finns idag ingen bot, de som drabbas måste äta en glutenfri kost hela livet. Sjukdomen är till viss del ärftlig. Är man bärare av specifika riskgener är risken att insjukna ca 20 procent. Om man har en nära släktning (mamma, pappa eller syskon) med celiaki ökar risken för sjukdomen ytterligare. Barn som i screening visat sig ha de specifika riskgenerna kan gå med i PreCiSe (Prevention Celiaki i Skåne), en studie som ska utvärdera olika sätt att förhindra att barn insjuknar i celiaki.

Logotype_Celiaki_svart-kopia

Svenska Celiakiförbundet

Svenska Celiakiförbundet är en ideell intresseorganisation som företräder personer som har celiaki och-/eller laktosintolerans. Förbundet består av omkring 18 000 medlemmar i celiakiföreningar över hela landet.

Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.

Skåne Län Logo

Celiakiföreningen i Skåne län

Vi är en del av Svenska Celiakiförbundet och arbetar med att representera dig med celiaki och/eller laktosintolerans i Skåne län. Föreningen arrangerar bland annat specialkostmässan i Malmö.
Som medlem hos oss är det lättare att leva med sin diagnos. Genom att delta på våra aktiviteter och föreläsningar får du del av andra medlemmars erfarenheter som kan höja din livskvalité. Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.

Linus-gron-scaled-600x553

Generalsekreterare - Magnus Filipsson Ombudsman - Linus Engqvist Richert

13:00

Generalsekreterare Magnus Filipsson presenterar Svenska Celiakiförbundet och dess arbete.

13:15

Ombudsman på Svenska Celiakiförbundet föreläser ”Äta säker mat utanför hemmet.”

Emelie

Dietist - Emelie Andersson

Emelie Andersson har arbetat som legitimerad dietist sedan 2010, i både Skåne och Västra Götaland. Då celiaki finns i familjen har hon också god erfarenhet av att äta och laga glutenfritt.

Besök dietistens bord vid Svenska Celiakiförbundets monter och få goda råd.

UNGA ALLERGIKER

Unga Allergiker är en ideell organisation som samlar barn och unga mellan 6-29 år med astma, allergi och annan överkänslighet. Att vara medlem är gratis och våra medlemmar och lokalföreningar finns i hela landet. Tillsammans jobbar vi för att stärka varandra och visa att det är vi som sätter gränserna, inte allergin! Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.

Läs mer på ungaallergiker.se/.