Det goda livet - med specialkost

Utställare 2023

Vi är stolta över att presentera 2023 års utställare! 
Listan uppdateras löpande.

FRIA

Idag är vi Nordens ledande bageri inom frysta, glutenfria produkter. Vi erbjuder ett brett sortiment av glutenfria produkter – från bröd och fikabröd, till färdigmat. Du hittar våra produkter i den glutenfria frysen.

HUVUDSPONSOR

FOR REAL FOODS

Pizzorna bakas på lokalodlad vitkål och är fria från spannmål och gluten. De är low carb och fullproppade med näring! För bra för att vara sant? Nope, vi är FOR REAL!

MixWell

Mixwell är familjeföretaget som tillverkar glutenfria mjöl och bakmixer. Vi har mixer för våfflor, fullkornsbröd, muffins samt olika basmjöler.

Fibr

Mellanmål fri från gluten, mjölk, nötter, mandel, ägg, jordnötter och soja. Bakad på nordisk glutenfri havre. Direkt från vår egen fabrik i Hälsingland.

Martas- Gluten Free Makers

Martas produkter är bakade i Sverige och fria från gluten, animaliska produkter, raffinerat socker, vetestärkelse, tillsatser & konserveringsmedel. Varje produkt har skapats med mycket omtanke, lång receptutvecklingsperiod, många smaktester, med de absolut bästa råvarorna för att du ska få avnjuta en riktigt god glutenfri gourmetprodukt. Martas produkter gör dig, dina smaklökar & världen gott!

Lysings Glutenfria Bageri

Lysings Glutenfria Bageri har ett brett sortiment av produkter med unik kvalite. Vi säljer direkt till konsument via vår frysbil eller på Lysings Konditori i Ödeshög. 

Coatis (Stahlberg gourmet select)

Coaties bakas med energirik dadelpasta och glutenfri havre som mixas med palmfritt margarin och naturliga aromer och täcks över av kakaoglasyr. Coaties är 100 % veganska och helt fria från allergener och palmolja. Då de innehåller naturlig sötma från dadlar så finns det inget tillsatt socker.

Schär

Det bästa sättet att få alla att känna sig som hemma är att laga en måltid som alla kan njuta av. Därför använder vi på Schär bara de bästa spannmålen och sädesslagen för att anpassa till allas unika smaker och behov. För oss är det inte bara viktigt att skapa glutenfria produkter utan också att göra dem med det bästa vi har.

Crispino

För 20 år sedan började pizzabagaren Fikri servera glutenfri pizza i sin restaurang i Norrköping. Efter några år lärde han sig baka en glutenfri pizza som var lika tunn och stor som en vanlig pizza.

Läs mer hos  www.crispino.se 

Hans och Greta glutenfria bröd

Hans och Greta började i blygsam skala som ett litet café i S:t Annas skärgård. Men ryktet om det fantastiskt goda brödet i S:t Anna spred sig snabbt. Och idag, drygt 20 år senare, är Hans och Greta ett av Sveriges mest älskade glutenfria bagerier.

Gott Utan Gluten

Webbshop som säljer glutenfritt 

Svenska Celiakiförbundet

Svenska Celiakiförbundet är en ideell intresseorganisation som företräder personer som har celiaki och-/eller laktosintolerans. Förbundet består av omkring 18 000 medlemmar i celiakiföreningar över hela landet.

Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.

PreCiSe - Prevention Celiaki i Skåne

Celiaki (glutenintolerans) är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar reagerar på gluten, ett protein som finns i vete, råg och korn. Obehandlad celiaki kan hos barn ge undernäring och försenad utveckling. Det finns idag ingen bot, de som drabbas måste äta en glutenfri kost hela livet. Sjukdomen är till viss del ärftlig. Är man bärare av specifika riskgener är risken att insjukna ca 20 procent. Om man har en nära släktning (mamma, pappa eller syskon) med celiaki ökar risken för sjukdomen ytterligare. Barn som i screening visat sig ha de specifika riskgenerna kan gå med i PreCiSe (Prevention Celiaki i Skåne), en studie som ska utvärdera olika sätt att förhindra att barn insjuknar i celiaki.

Celiakiföreningen i Skåne län

Vi är en del av Svenska Celiakiförbundet och arbetar med att representera dig med celiaki och/eller laktosintolerans i Skåne län. Föreningen arrangerar bland annat specialkostmässan i Malmö.
Som medlem hos oss är det lättare att leva med sin diagnos. Genom att delta på våra aktiviteter och föreläsningar får du del av andra medlemmars erfarenheter som kan höja din livskvalité. Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.