Det goda livet - med specialkost

Utställare 2024

Vi är stolta över att presentera 2024 års utställare! 
Senast uppdaterad 2024-05-15

fria_logo_2015_PMS

FRIA

”Det goda glutenfria livet” 
Goda bageriprodukter för alla, bakat med högsta kvalitet för bästa smak! Fria Bröd är ett familjeägt glutenfritt bageri som utvecklar och tillverkar gluten- laktos och mjölkproteinfria bageriprodukter sedan 1996. Fria är idag Nordens ledande varumärke inom glutenfritt. Sortimentet omfattar allt från matbröd till baguetter, fika och färdiglagat. Fria arbetar ständigt med produktutveckling och ligger alltid i framkant när det gäller smak och kvalitet.

HUVUDSPONSOR

schär_logo

Schär

Det bästa sättet att få alla att känna sig som hemma är att laga en måltid som alla kan njuta av. Därför använder vi på Schär bara de bästa spannmålen och sädesslagen för att anpassa till allas unika smaker och behov. För oss är det inte bara viktigt att skapa glutenfria produkter utan också att göra dem med det bästa vi har.

logo_Lindroos

LINDROOS

Glutenfria ingredienser och mixer

Lysings

Lysings Glutenfria bageri

Lysings Glutenfria Bageri har ett brett sortiment av produkter med unik kvalite. Vi säljer direkt till konsument via vår frysbil eller på Lysings Konditori i Ödeshög.

Bagamix

Bagamix.se

Mjölmixerna från Baga gör det enklare än någonsin att baka naturligt glutenfria, mjölkfria och äggfria godsaker utan tillsatt socker.

Mixwell_Logo

MixWell

Mixwell är familjeföretaget som tillverkar glutenfria mjöl och bakmixer. Vi har mixer för våfflor, fullkornsbröd, muffins samt olika basmjöler.

Green-Praline-9-compressed

Green Praline

Vi är ett helt glutenfritt och växtbaserat konditori och choclateri baserat i Stockholm där vi bakar och gjuter allt för hand. Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa hantverks produkter så som bland annat praliner, mazariner, punschrullar och Sarah Bernardh utan gluten, laktos, mjölk, vetestärkelse och ägg, det mesta är också fritt från soja.

logotyp_hansogreta_svart_2

Hans och Gretas glutenfria bröd​

Glutenfritt hantverksbröd från Söderköping.

Hans och Greta började i blygsam skala som ett litet café i S:t Annas skärgård. Men ryktet om det fantastiskt goda brödet i S:t Anna spred sig snabbt. Och idag, drygt 20 år senare, är Hans och Greta ett av Sveriges mest älskade glutenfria bagerier.

gottutangluten

Gott Utan Gluten

Den lilla webbshoppen med det stora utbudet. Titta ofta in i vår webbshop så ni inte missar alla nyheter.

FoA-loga

Bake My Day /FriendsOfAdam

FriendsOfAdam – Handbakade glutenfria bröd, fikabröd och bakverk. Vi fokuserar på kvalité och svenska råvaror.

precise_logo_bla

PreCiSe - Prevention Celiaki i Skåne

Forskningsstudier för barn med ökad genetisk risk för celiaki.

scuf-e1605720595311

SCUF

SCUF – Svenska Celiakiungdomsförbundet, är en organisation för dig som är mellan 0-29 år och har celiaki, eller känner någon som har det såsom vän eller syskon. SCUF anordnar läger, träffar och annat roligt där du kan få träffa andra och utbyta erfarenheter och lärdomar. Det är gratis att bli medlem i SCUF!

FRF_R__POS_RGB

FOR REAL FOODS

Vi förbättrar folkhälsan genom att förvandla snabbmat till hälsomat. Våra brödfria pizzor och pizzabottnar på vitkål vann pris som Årets Bästa Snabbmat 2023. Kom förbi och testa!

Crispino-300x300

Crispino

Tillaga enkelt Crispino Glutenfria pizzabotten. Upptäck även deras wrapsbröd, hamburgarbröd mm.

GottskärFood

Gottskär Food AB / Coaties

Pure Coaties. Rawfood – utan tillsatt socker, palm- eller allergener.

Semper Logo

Semper

Med 30 års erfarenhet är vi trygga med att säga att vi har den kunskap och expertis som behövs för att producera högkvalitativa och glutenfria produkter. I vårt egna bageri i Korsnäs, Falun, bakas vårt knäckebröd. I sortimentet finns allt från traditionellt och krispigt knäckebröd i olika varianter till mjuka frallor, pasta, flingor och goda kakor. Målet är att vara en del av både vardag och fest och att erbjuda ett brett sortiment av glutenfria produkter med ett generöst urval av smaker.

Screenshot

Trendigt Gott

Godis för alla – det ska vara lätt att hitta rätt! Den lilla Butiken på Österlen och webben där du hittar det stora sortimentet av glutenfri, vegansk och/eller sockerfri konfektyr.

3UWM1ECeXcDD-Logga-med-Fjaril

Tistelvind

Fermenterade grönsaker som Surkål, Kimchi mm. Tistelvind är Sveriges största producent av fermenterade grönsaker och våra produkter finns att köpa i butiker i hela landet.

skane

Celiakiföreningen i Skåne län

Vi är en del av Svenska Celiakiförbundet och arbetar med att representera dig med celiaki och/eller laktosintolerans i Skåne län. Föreningen arrangerar bland annat specialkostmässan i Malmö.
Som medlem hos oss är det lättare att leva med sin diagnos. Genom att delta på våra aktiviteter och föreläsningar får du del av andra medlemmars erfarenheter som kan höja din livskvalité.

Logotype_Celiaki_svart-kopia

Svenska Celiakiförbundet

Svenska Celiakiförbundet är en ideell intresseorganisation som företräder personer som har celiaki och-/eller laktosintolerans. Förbundet består av omkring 18 000 medlemmar i celiakiföreningar över hela landet.

Vill du bli medlem? Läs mer om medlemsskap och bli medlem här.

Emelie

Dietist - Emelie Andersson​

Emelie Andersson har arbetat som legitimerad dietist sedan 2010, i både Skåne och Västra Götaland. Då celiaki finns i familjen har hon också god erfarenhet av att äta och laga glutenfritt.

Besök dietistens bord vid Svenska Celiakiförbundets monter och få goda råd.

Linus-gron-scaled-600x553

Generalsekreterare - Magnus Filipsson Ombudsman - Linus Engqvist Richert

Föreläsning: 11.15 – 12.00 (Obs preliminär tid. )

Generalsekreterare Magnus Filipsson presenterar Svenska Celiakiförbundet och dess arbete.

Ombudsman på Svenska Celiakiförbundet föreläser.

_DSC0531 (2) Bild Maria

Enhetschef på avdelningen för livsmedelskontroll i Malmö - Maria Svensson

Föreläsning: 12.15 – 12.45 (Obs preliminär tid. )

Vad gör den kommunala livsmedelskontrollen vid felservering? Hör Maria Svensson från Malmö berätta om hur en utredning går till!

Maria Svensson – 
Enhetschef på avdelningen för livsmedelskontroll i Malm samt projektledare för samordnat tillsynsprojekt om allergena ingredienser 2022.

Glutenpodden

Linus och Smilla spelar in live från Det goda livet-mässan 13.00-14.00! Obs preliminär tid.

Glutenpodden är en prisbelönad podd på uppdrag av Svenska Celiakiförbundet, förbundet som företräder dig med celiaki eller laktosintolerans.

Celiakisten och kokboksförfattaren Smilla Luuk, samt Svenska Celiakiförbundets ombudsman och celiakiexpert Linus Engqvist Richert diskuterar allt som rör glutenfri kost och livet med celiaki.

Podden finns på iTunes, Spotify och Acast. Länk till senaste avsnittet hittar du i förbundets medlemsapp.

GLUTENPODDEN-OMSLAG-STOR-min-400x400

LIVEINSPELNING

Karina

Karina Baagø

Föreläsning: 14.15 – 14.45 (Obs preliminär tid. )

Karina Baagø är författare till 4 danska glutenfria kokböcker. I Danmark är hon mest känd för att ha utvecklat Strukturmetoden® – en metod för glutenfritt bröd som är lätt, luftigt och smakrikt varje gång.

Sedan 2016 har Karina arbetat professionellt med glutenfria bakkurser, receptböcker och kommunikation om den goda glutenfria vardagen. Karina har en examen i näringslära och hälsa och är mamma till ett barn med glutenintolerans.

Läs mer på www.karinabaagoe.dk
Instagram @karina_baagoe
Facebook @karinabaagoe

INSPIRATIONSHÖRNAN

Logotyp JPG Under vårt tak

Under vårt tak - Paleoskafferiet

Jenny och Magnus Andersson vände en sjukdomsproblematik till ett symptomfritt liv, med hälsa och välbefinnande i fokus, genom en kostförändring.

Nu driver de en av Sveriges största hemsida om Paleo där ren och naturlig mat är grunden. Alla recept är naturligt glutenfria och helt utan mejerier (laktos) och vitt socker.

Med sitt företag Under vårt tak har de, sedan starten 2013, hjälpt 1000-tals personer till en bättre hälsa och arbetar nu dagligen med Paleokosten.

De erbjuder kurser över nätet med målet ”Bästa möjliga hälsa på 30 dagar” samt har hela 4 publicerade kokböcker där alla recept självklart är 100% naturligt glutenfria!

Läs mer på www.undervarttak.se/
Instagram @undervarttak
Facebook @undervarttak

INSPIRATIONSHÖRNAN

logotyp-EldingPonten

Margareta Elding-Pontén

Margareta Elding-Pontén är doktor i kemi, specialist på patent- och vetenskapsinformation, skribent och författare. 

Mitt intresse för celiaki och glutenfritt väcktes när jag för snart tjugo år sedan fick diagnosen celiaki (ibland kallat glutenintolerans, även om det ordet helst ska undvikas). Med min forskarbakgrund följer jag nu intresserat aktiviteterna inom området och arbetar för att sprida korrekt information om celiaki. Recept- och kunskapsboken Glutenfritt – gott och enkelt är ett led i informationsarbetet. Med den boken vill jag både inspirera till glutenfri bakning genom tips och recept och sprida kunskap om celiaki och glutenfritt genom väl genomarbetade kunskapskapitel. Min senaste bok Lotta och Tarm-Ludde är en faktabok om celiaki i sagoform för barnen. Även i den boken finns mer information och kunskap om celiaki för de vuxna att diskutera med barnen. 

INSPIRATIONSHÖRNAN